Kto má najviac sledovateľov na Threads?

Úvod

Už prešiel viac ako mesiac odkedy sa v Európe, a teda aj na Slovensku, sprístupnila sociálna sieť Threads. Bohužiaľ, nemáme žiadne oficiálne čísla k počtu užívateľom Threads. Dobrým indikátorom môžu byť ale počty followerov na Instagrame a Threads. Je to práve kvôli tomu, ako fungujú tieto siete. Threads je priamo prepojený s Instagramom a to znamená, že na to, aby si človek mohol vytvoriť účet na Threads, musí mať najprv založený účet na Instagrame. Vďaka tomuto dochádza k prelievaniu followerov medzi účtami z Instagramu na Threads.

V našej najnovšej analýze sme sa preto pozreli na slovenské účty na Threads v 4 rôznych kategóriách: médiá, politici, politické strany a influenceri.

1. Najväčšie médiá

Spomedzi nami sledovaných kategórií to boli práve účty médií, ktorých bolo na Threads najviac. To môže byť spôsobené práve tým, ako Threads funguje – alebo skôr ako pôsobí a komu chce robiť konkurenciu. Ide o konkurenciu X (bývalý Twitter). Aj napriek tomu, že sa dajú na Threads nahrávať fotky a videá, tak stále vizuálne viac pripomína akúsi verejne dostupnú nástenku, na ktorej môžu jej užívatelia komentovať súčasné dianie vo svete. Koniec koncov to bola práve aj myšlienka ktorá stojí za Threads. Je stvorená na zdieľanie krátkych, výstižných textových príspevkov.

2. Najsledovanejší politici

V rámci politikov sme sa pozreli na predstaviteľov vlády, predsedov politických strán a prezidentských kandidátov. Je zvláštne, že drvivej väčšine politikov sa ešte nepodarilo dostať na Threads. Práve táto sociálna sieť by im mohla vyhovovať tým, ako funguje – na zdieľanie textových statusov komentujúcich súčasné dianie. Momentálne sa na Threads najviac darí opozičnému politikovi z Progresívneho Slovenska Michalovi Šimečkovi a prezidentskému kandidátovi Ivanovi Korčokovi.

3. Parlamentné politické strany

Rozdelenie medzi opozíciou a koalíciou môžeme vidieť nielen v parlamente, ale aj na Threads. K dnešnému dňu majú na Threads účty len opozičné politické strany – z koaličných politických strán tam nemá žiadna svoj účet. Z opozičných sa tam najviac darí liberálom PS a SaS.

4. Najsledovanejší influenceri

Hneď na úvod musíme povedať, že sme sa nepozreli na všetkých slovenských influencerov. Vybrali sme top 20 slovenských influencerov za rok 2023 podľa Forbes. Z tohto rebríčka sa ich na Threads vyskytuje len päť. Čiže aj napriek tomu, že je Threads dostupné na Slovenku už viac ako mesiac sa značná časť influencerov nechytila príležitosti rozšíriť si svoje portfólio pôsobnosti práve o túto sociálnu sieť.

Na záver chceme dodať, že vieme, že takmer určite existujú väčšie slovenské účty na Threads. Nepodarilo sa nám ich zachytiť z dvoch dôvodov. Prvý dôvod je ten, akú metodológiu sme zvolili pri výbere profilov. Druhým dôvodom je samotné fungovanie sociálnej siete. To znamená, že ak začal aj niekto menej známy na Threads hneď pri jeho spustení, tak je dosť možné, že má teraz veľký účet. Preto budeme radi, ak nám budete posielať tipy o tom, kto je silný na Threads a my ich doplníme do grafov a budeme ich pravidelne sledovať.

PS: Prikladáme ešte grafy, na ktorých sú účty Threads v porovnaní s ich účtami na Instagrame a X.

Médiá

Politici

Politické strany

Influenceri

CHCETE DOSTÁVAŤ NAŠE DÁTA A ANALÝZY A BYŤ SÚČASŤOU KOMUNITY?

Chcem sa pridať

Nechajte nám váš email a my vám ich budeme pravidelne posielať:

OFFICE BRATISLAVA

BOTTOVA 1

811 09 BRATISLAVA

OFFICE PRAHA

ITALSKÁ 2581/67

120 00 PRAHA

KONTAKT

KOREŠPONDENČNÁ ADRESA

TOVARENSKÁ 12

811 09 BRATISLAVA

© 2024 New School Communications